Nový most v Litvínově vyjde přes sto milionů! Tři čtvrtiny nákladů ale možná nebude muset platit
Most přes Mezibořskou ulici. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Město Litvínov bude žádat o dotaci na stavbu nového mostu přes Mezibořskou ulici. Současný je v nevyhovujícím stavu a čeká jej demolice. Opravit za rozumné peníze jej už nelze.

Město Litvínov požádá o finanční dotaci z výzvy v rámci programu pro financování výstavby, modernizace nebo oprav místních komunikací a veřejně přístupných účelových komunikací v místech křížení s nadřazenou dopravní infrastrukturou pro rok 2020. Dotace může dosáhnout až 75 % prokazatelných nákladů.

Město Litvínov má již vypracovanou projektovou dokumentaci ke stavbě nového mostu vedoucího nad ulicí Mezibořská, který ten stávající nahradí. Hlavním stavebním objektem bude tedy nová mostní konstrukce, která převádí Podkrušnohorskou ulici přes ulici Mezibořskou a dále přes ulici Nerudovu, která slouží jako příjezdová komunikace k Podkrušnohorské nemocnici následné péče. S výstavbou nové mostní konstrukce bude spojena také výstavba nového propustku, který převádí koryto Divokého potoka pod mostem.

Nová mostní konstrukce bude mít zcela jiné šířkové uspořádání než ta stávající, což vyvolá i další stavební úpravy navazující vozovky, chodníků na most a úpravy ploch pod mostem. S tím, že zpevněné plochy pod mostem bude využito k vybudování nových parkovacích míst.

Předpokládané celkové náklady tohoto projektu činí minimálně 118 milionů korun včetně DPH.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru