Pobyt na horách znepříjemňují místním i návštěvníkům neukáznění řidiči
Ilustrační foto: archiv
Litvínov

Moldava – Lyžaři začali s příchodem první sněhové pokrývky brát hory ztečí a lyžařská střediska praskají ve švech. Areály bývají součástí malých obcí, které nejsou nafukovací a každoročně řeší stejný problém – nedostatek parkovacích ploch. Situaci navíc velmi často komplikují neukáznění lyžaři. Mnozí z nich parkují vozidla na místech, která nejsou pro parkování vyhrazená a neberou ohledy na druhé. Nejinak je tomu i na Moldavě, kam lyžaři vyrážejí do oblíbeného zimního střediska Bouřňák.

Ve snaze předcházet nepříjemným situacím, kdy bývají komunikace kvůli neukázněným řidičům obtížně průjezdné, připravilo vedení obce pro návštěvníky dvě varianty možností parkování. První je bezplatné parkování na třech obcí udržovaných záchytných plochách. První z nich najdete na Novém Městě za transformátorem, druhá je u tamní bývalé benzínové stanice a třetí naproti vjezdu k hotelu Ján, který stojí na konci Nového Města směrem na Moldavu. Zmíněné záchytné plochy jsou označené přenosnými dopravními značkami P a směrovou šipkou.

Další možností je odstavná plocha u nádraží Mikulov - Nové Město. Odbočku u transformátu směrem k nádraží udržuje od roku 2011 obec Moldava, přestože komunikace je v majetku kraje. Údržbu obec provádí z důvodu návaznosti na vlakové nádraží Nové Město a pro její význam v zimním období. V této souvislosti Moldavští upozorňují, že údržba uvedené odstavné plochy je ovšem možná jen v případě, pokud na komunikaci 01317 nestojí žádné vozidlo.

Silnice je úzká a sněhový pluh kolem zaparkovaného automobilu neprojede. Vozovka 01317 byla proto označená Zákazem stání v obou směrech. Řidiči by tak v zájmu svém i ostatních návštěvníků hor měli dopravní označení a pokyny obce respektovat.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru