Správa železnic začne letos s opravou výpravní budovy v Litvínově
Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Správa železnic v loňském roce pokračovala v rekonstrukcích a opravách výpravních budov v celé České republice. Probíhající stavební práce na minimálně šedesáti nádražních objektech přinesou zvýšení komfortu a kultury cestování včetně moderních odbavovacích prostor i bezbariérových přístupů. Letos se má začít pracovat i na budově litvínovského nádraží.

„Na obnovu nádražních budov jsme vynaložili v roce 2019 rekordní částky. Z celkové sumy přesahující 1,5 miliardy korun šlo na opravy více než 1,1 miliardy, na přípravu a realizaci rekonstrukcí se použilo více než 480 milionů. V letošním roce budeme v nastaveném tempu pokračovat,“ uvedl generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda a dodal: „V roce 2020 se obnova bude týkat 116 nádražních budov za více než 1,7 miliardy korun. V investicích je připravena jedna miliarda korun, přičemž 45 staveb bude v realizaci. Dalších 700 milionů korun je určeno na opravy 71 budov. Rekonstrukce dalších 55 objektů je v přípravě.“

V roce 2020 by také měla začít rekonstrukce a oprava výpravní budovy v Litvínově, ale třeba také v Podbořanech, Kadani či Stráži nad Ohří.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru