Pilařský rybník napustí nejspíš na jaře, na jeho obnovu jsou letos určené ještě dva miliony
Takto známe pohled na Pilařský rybník z minulosti. Letos bude i s vodou. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov – Dva miliony korun vyčlenilo město Litvínov na obnovu Pilařského rybníka a jeho okolí v letošním roce. Celkově plánuje město utratit více než 14 milionů korun za opravy svého majetku.

Jak uvedla starostka Litvínova Kamila Bláhová, počítá město s napuštěním Pilařského rybníka letos na jaře. Pokusí se k tomu využít jarního tání, kdy by mohlo být více vody. Na napouštění a další úpravy okolí dříve nevzhledné vyprázdněné jámy jsou alokované na letošek dva miliony korun. Velkou část prací udělal Litvínov už vloni. Plochu se podařilo odbahnit, vyčistit od náletových dřevin či zabezpečit břehy.

Celkově jsou letos naplánovány v Litvínově opravy za 14 milionů korun. Rozdělené jsou podle priorit. Kromě Pilařského rybníku půjde nejvíce peněz, zhruba dva miliony korun, do oprav komunikací. S částkou 1,4 milionu korun se počítá na obnovu dětských hřišť. Z objektů školských zařízení si nejnákladnější opravy vyžádá ZŠ Hamr, kterou čeká mimo jiné oprava venkovního schodiště.

Jeden milion korun je v plánu vydat za opravy Zimního stadionu Ivana Hlinky. Nemalé výdaje čekají město také za rekonstrukci budov úřadu.

Jde o finance na obnovu majetku, nikoliv na pokrytí plánovaných investičních akcí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru