Nekonečný boj s nepořádkem? Ve Fajli mohou strážníci sledovat situaci díky kameře
Kontejnerové stání ve Fajli. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Město Litvínov neustále řeší nepořádek u popelnic. Nestojí za ním ale pouze lidé, kteří se v popelnicích přehrabují a odpadky vyhazují ven. Často se na něm podílejí i běžní obyvatelé Litvínova, což potvrzuje při každé směně i kamerový systém.

Problém je v tom, že k popelnicím odkládají objemnější odpad, který mají odvést na sběrný dvůr. Do klasických popelnic nepatří ani odpad pocházející z podnikatelské činnosti. K porušování tohoto pravidla dochází často ve Fajli. Operátor kamerového systému vyslal hlídku strážníků právě do Fajle, když si všiml, že k popelnicím s tříděným odpadem míří dvě ženy s velkými krabicemi. Strážníkům ženy sice tvrdily, že krabice nepocházejí z podnikatelské činnosti a v místě má jedna z nich trvalé bydliště, strážníci ze štítků na krabicích ovšem dokázali opak. Předali tak tento případ správnímu odboru.

V noci si pak všimla hlídka strážníků v ul. Tyrše a Fügnera osoby, která u kontejneru udělelala nepořádek. Muž musel nepořádek uklidit a z místa odejít. V téměř stejnou dobu řešila jiná hlídka ten samý problém ve Studentské ulici. Jen pár minut po půlnoci si pak všimla obsluha kamerového systému muže v ulici 9. května, který se přehraboval v odpadkovém koši. Strážníci opět muže přimněli k uklizení prostoru. Po třetí hodině ráno spozoroval operátor stejný přestupek i na Osadě, opět tento člověk musel prostor uklidit a opustit.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru