Řidiče na Litvínovsku čekají velké nepříjemnosti kvůli modernizaci železnice
Modernizace nádraží v Louce u Litvínova. Stav na přelomu podzimu a zimy. Foto: e-deniky.cz
Litvínov

Litvínov – O postupu letošních prací na modernizaci železniční tratě mezi Litvínovem a Oldřichovem u Duchcova informovala vedení města Litvínova společnost Elektrizace železnic Praha, která zde práce provádí.

V současné době v probíhající zimní technologické přestávce probíhají práce spojené s aktivací nového zabezpečovacího zařízení pro stanice Louka u Litvínova a Litvínov, výstavbou základů nového trakčního vedení a vše vyvrcholí v době mezi 9. a 12. březnem 2020, kdy se poprvé nepřetržitě uzavře železniční přejezd v Louce.

Hlavní stavební činnost začne 22. března 2020, kdy dojde k zastavení provozu na trati Oldřichov u Duchcova – Louka u Litvínova – Litvínov a Most – Louka u Litvínova – Osek.

„Až do 17. dubna 2020 budeme stavět druhou fázi přestavby železniční stanice Louka u Litvínova, a to včetně přejezdu. Zároveň začne rekonstrukce silničního nadjezdu v Litvínově, která potrvá do konce června. S touto uzavírkou silnice první třídy je spojená objízdná trasa, která zatíží město a znepříjemní život obyvatelům, ale nadjezd je ve velmi špatném technickém stavu a dříve nebo později by k rekonstrukci stejně došlo,“ informoval ředitel stavby Vladimír Zajíc.

Úsek Louka u Litvínova – Oldřichov u Duchcova se bude postupně realizovat do konce října 2020.

Dotčené železniční přejezdy budou uzavírány v souladu se stavebním a tak, aby obslužnost obcí a měst byla co nejméně narušena a vždy byla k dispozici objízdná trasa.

„Chtěl bych obyvatele a návštěvníky měst a obcí požádat o trpělivost a schovívavost. Já i tým, který vedu. uděláme vše pro to, aby naše přítomnost život u vás co nejméně komplikovala,“ vzkázal Vladimír Zajíc.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru