Lepší dojíždění: Mezi Mostem a Litvínovem jezdí již dvě tramvaje EVO 2
Nová tramvaj na zastávce u litvínovského Elka. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov – Již druhá dvoučlánková tramvaj EVO 2 z produkce společnosti Pragoimex v barvách Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova od pondělka vozí cestující v plném provozu.

„Nové dvoučlánkové tramvaje dostaly evidenční číslo 320 a 321," řekl Daniel Dunovský, ředitel dopravního podniku. „Předpokládáme, že třetí tramvaj EVO 2 bude v Mostě sjíždět z přepravního přívěsu již v pátek 6. března. V tomto roce máme již jistou dodávku celkem pěti těchto dvoučlánkových tramvají, dodavatele další tramvaje musíme teprve vysoutěžit,“ dodal Dunovský.

I druhá tramvaj EVO 2 byla pořízená z Integrovaného regionálního operačního programu - z integrované územní investice ITI ústecko-chomutovské aglomerace s dotací ve výši 85 %. „V této výzvě pořídíme celkem tři vozidla pro městský a příměstský provoz v délce do 25 metrů,“ řekl ještě Dunovský.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru