Krizový štáb Unipetrolu: Jaká opatření činí před blížící se zarážkou?
Chempark v Záluží. V pozadí hrad Hněvín a město Most. Zcela vzadu elektrárna Počerady. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Krizový štáb Unipetrolu informoval město Litvínov o preventivních opatřeních ve skupině Unipetrol k 30. březnu. Společnost uvedla, která opatření činí v souvislosti s blížící se zarážkou, tedy odstávkou provozu a prováděním nutných oprav a povinné údržby.

Informace krizového štábu Unipetrol - Covid-19:

  • Finalizujeme hygienická a bezpečnostní opatření směřující k minimalizaci pohybu pracovníků v okolí ubytování. O rozsahu přijatých opatření budeme informovat.
  • Seznam ubytovacích zařízení pro pracovníky externích společností poskytneme dotčeným městům a obcím.
  • Během zarážky snížíme na nezbytně nutnou míru počet našich zaměstnanců přítomných v areálu.
  • O omezeném rozsahu zarážky jsme informovali nejen místní města a obce, ale prostřednictvím Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky také Ústřední krizový štáb.

{article 153024}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

  • Rozsah hygienických opatření konzultujeme s Krajskou hygienickou stanicí a Nemocnicí Most. Zástupce Nemocnice Most je součástí krizového štábu Unipetrolu.
  • Najali jsme také externí konzultantské společnosti (TLP, spol. s r.o., a BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s.r.o.) se specializací na průmyslovou bezpečnost, jejichž experti nám s přípravou bezpečnostních a hygienických opatření pomáhají.
  • Unipetrol je subjektem kritické infrastruktury ve smyslu zákona 240/2000 sb., o krizovém řízení a změně dalších zákonů (krizový zákon), v platném znění a bodu C.4 přílohy nařízení vlády č. 432/2010 Sb., o kritériích pro určení prvku kritické infrastruktury, v platném znění. Z tohoto důvodu se na Unipetrol vztahuje výjimka z opatření vlády České republiky, kterým zakázala vstup cizinců na území České republiky. Unipetrol je tedy oprávněn na základě potvrzení přijímat pracovníky jak ze zahraničí, tak z jiných částí České republiky, za účelem výkonu práce na svém provozním zařízení. Tato výjimka také platí na povinnost pro osoby přijíždějící ze zahraničí podrobit se čtrnáctidenní karanténě.
  • Na pracovníky se vztahují stejná opatření, která jsou aktuálně platná pro území celé České republiky. Tedy omezit pohyb mimo ubytování nezbytně nutnou dobu a povinnost

{article 153122}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru