Činnost školek v Litvínově zůstává zachována. Do které můžete dát své děti?
Ilustrační foto: CC0
Litvínov

Litvínov - Rada města Litvínova se zabývala situací v mateřských školách, které v době nouzového stavu zůstaly otevřené.

MŠ ve Školské ulici zajišťuje provoz i pro děti z MŠ Gluckova, která je nyní uzavřena. Stejně tak MŠ v Tylově ulici zajišťuje provoz pro děti z MŠ Soukenická a Čapkova. Na Osadě pak funguje MŠ Ladova, která zajišťuje kromě toho i dohled nad dětmi rodičů vybraných profesí pro celé Litvínovsko.

„Situaci vyhodnocujeme každý den, byť například v Janově či na Osadě využívá nyní školku jen minimum rodičů, víme, že někteří z nich potřebují docházet do zaměstnání a nemají jinou možnost pro hlídání dětí. Uzavření školky by některým z nich způsobilo velké starosti, jak zajistit chod rodiny nejen po organizační stránce, ale i z finančního hlediska, protože snížení příjmů při pobírání příspěvku na člena rodiny na 60 % platu by je mohlo vystavit existenční nouzi. V Tylově ulici je školka využívaná více. Čekáme také, jak se k otázce provozu mateřských škol vysloví 7. dubna poslanci,“ uvedla vedoucí odboru sociálních věcí a školství Veronika Knoblochová a dodala, že ve všech třech školkách jsou maximální bezpečnostní a hygienická opatření.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru