VIDEO: Unipetrol již otestoval 95% zahraničních pracovníků. Známe výsledky!
Testování u vstupu do Unipetrolu. Foto: e-mostecko.cz
Litvínov

Litvínov - Unipetrol pokračuje v průběžné realizaci přijatých bezpečnostních, hygienických a protiepidemických opatření. Jedním z nich je i preventivní plošné testování všech zahraničních pracovníků, kteří se účastní zarážky v chemickém závodě Záluží u Litvínova, na přítomnost koronaviru způsobujícího onemocnění COVID-19.

Veškeré náklady s testováním jsou hrazeny Unipetrolem. „Děkujeme všem zainteresovaným institucím za skvělou spolupráci, a to nejen během testování. V testování pokračujeme, stejně tak jako s měřením teploty při vstupu do areálu. V případě podezření na nákazu budou dotyčné osoby izolovány a budou aktivována všechna hygienická a bezpečnostní opatření, která jsou pro tuto situaci připravena,“ řekl Tomáš Herink, člen představenstva skupiny Unipetrol zodpovědný za výrobu, výzkum a vývoj.

S přihlédnutím k aktuálnímu rozhodnutí Krajské hygienické stanice je třeba si uvědomit, že zahraniční pracovníci, kteří byli negativně testováni a u nichž skončila preventivní karanténa, se již mohou při dodržování všech platných hygienických nařízení Vlády České republiky pohybovat mimo areál Unipetrolu nebo mimo svá ubytovací zařízení, protože pro ně platí stejná nařízení omezení pohybu jako pro občany České republiky.

https://www.youtube.com/watch?v=nBY5NXe2yow

„I nadále ale platí povinnost používat výhradně své dopravní prostředky a pro nákupy ponecháme možnost využít tři speciální prodejny, které jsme pro ně zřídili. Ve spolupráci s městskou policií a Policií České republiky samozřejmě pokračujeme i v průběžné kontrole dodržování všech opatření uvnitř i mimo areál,“ zdůraznil Tomáš Herink.

Celkově již dorazilo 472 zahraničních pracovníků – 237 ze Slovenska, 183 z Polska, 10 z Německa, 13 z Francie a 29 z Rumunska.
Do konce dubna se již neočekává příjezd žádného zahraničního pracovníka. V květnu již příjezd pouze jednotek osob.
K dnešnímu dni bylo otestováno 448 pracovníků (tj. 95 %), kteří jsou na území Česka a již pracují na zarážce.
Výsledky u všech doposud testovaných zahraničních pracovníků jsou negativní včetně těch pracovníků, kteří přicestovali ze zemí s vysokým rizikem výskytu onemocnění COVID-19.
Testování pokračuje a projdou jím i zahraniční pracovníci, kteří přijedou později.
Dle rozhodnutí Krajské hygienické stanice ze dne 28. dubna 2020 dochází k postupnému ukončování povinné karantény u těch skupin pracovníků, kteří byli negativně testováni.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru