Krizový štáb Litvínova: Citadela a sportovní hala zatím musí zůstat zavřené, koupaliště se chystá na sezónu
Koupaliště Koldům v Litvínově
Litvínov

Litvínov - Počtvrté se sešli členové Krizového štábu obce s rozšířenou působností Litvínov při svém pravidelném jednání. K diskuzi pomocí služby Skype byli pozváni také zástupci společnosti Unipetrol RPA, Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova, městské i státní policie, hasičského sboru a všech společností města.

Člen představenstva skupiny Unipetrol informoval o tom, že na stránkách Unipetrolu věnovaných zarážce,jsou veškeré dokumenty včetně denních reportů. Upozornil také, že dle rozhodnutí Krajské hygienické stanice ze dne 28. dubna 2020 dochází k postupnému ukončování povinné preventivní karantény u těch skupin pracovníků, kteří byli negativně testováni. Tito pracovníci se již mohou při dodržování všech platných hygienických nařízení Vlády České republiky pohybovat mimo areál Unipetrolu nebo mimo svá ubytovací zařízení, protože pro ně platí stejná nařízení omezení pohybu jako pro občany České republiky.

Vedoucí protiepidemického oddělení KHS Ústeckého kraje epidemiolog Josef Kočí potvrdil, že spolupráce s Unipetrolem funguje. Pokud by se někdo z pracovníků při zarážce nakazil, bude na něj uvalena karanténa a tuto informaci v denním přehledu dostanou i příslušníci státní a městské policie, kteří při zarážce spolupracují při dohledu nad pracovníky z ciziny.

Ředitel Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova Daniel Dunovský informoval, že byl opět zaveden nástup předními dveřmi, prodej jízdenek, je spuštěn servis vozů i další služby. Pokračuje desinfekce vozů i ionizace.

Jednatelé společností města (Krušnohorská poliklinika Litvínov a SPORTaS) shodně informovali, že mají dostatek desinfekčních i ochranných prostředků. „Klienti všech zařízení se chovají zodpovědně, nikdo nevykazuje příznaky. Bohužel nadále nejsou možné návštěvy, povolili jsme už alespoň zasílání balíčků,“ vyzdvihla nejdůležitější informace jednatelka Krušnohorské polikliniky Hana Sošková. V poliklinice také již fungují některé prodejny, které dle harmonogramu uvolňování nouzových opatření mohly otevřít.

Jako poslední si musí na otevření svých zařízení počkat společnost SPORTaS. Otevřené je pouze volně přístupné hřiště na venkovní házenou u SSZŠ. Sportovci ale musejí dodržovat vládou stanovená pravidla. „Citadela, sportovní hala a další sportoviště zatím musí zůstat uzavřené. V pondělí 11. května se otevře pokladna Citadely, kde bude možné vracet již zakoupené vstupenky, a Café bar s prodejem přes okénko,“ upozornil jednatel Miroslav Otcovský.

Nadále někteří pracovníci SPORTaSu připravují koupaliště na letní sezónu. Probíhá například čištění bazénů pomocí ekologicky nezávadných čisticích prostředků a další úpravy v areálu.

Starostka Kamila Bláhová při jednání ještě přítomné informovala, že Rada města Litvínova jednala o odpuštění nájmů, případně jeho části, jako podporu pro podnikatele sídlících v budovách města. To stejné rada města doporučila též jednatelům společností zřízených městem. Žádosti o odpuštění nájmů v městských objektech zpracovává odbor nakládání s majetkem a za společnosti se této agendě věnují jednotliví jednatelé.

Veronika Knoblochová, vedoucí odboru sociálních věcí a školství uvedla, že nadále ve městě fungují tři mateřské školy. Otevření dalších mateřinek se připravuje na 25. května. Při každodenní schůzi pracovní skupiny krizového štábu předává informace o počtu dětí ve školkách, takže otevření se může podle potřeby upravit. A to i v závislosti na případných nově vydaných nařízeních vlády.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru