Muž dal střechu nad hlavou propuštěnému vězni. Ten hned zneužil situace
Muž poskytl známému azyl, ten ho obral. Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Krádeží místo vděku poctil 38letý muž z Litvínova svého známého. Litvínovan se loni v prosinci vrátil z výkonu trestu a známý mu na čas poskytl střechu nad hlavou v obci na Litvínovsku. Potom toho nejspíš litoval.

Litvínovan na dobré mravy nedbal a záhy po návratu z vězení se opět ocitl na šikmé ploše. V bytě využil situace, kdy známý spal a tomu měl z oděvu ve dvou případech odcizit jeho platební kartu. S tou pak učinil celkem pět neoprávněných výběrů finančních hotovostí u několika bankomatů. "Celkem poškozeného připravil o peněžní částku ve výši čtyři tisíce korun. Peníze údajně utratil a kartu poškozenému nevrátil. Jak s ní muž naložil, policii neuvedl," sdělila Ludmila Světláková, tisková mluvčí Policie ČR.

Vyšetřovatel ve věci zahájil stíhání 38letého muže a obvinil ho z přečinů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže. Za toto jednání může muži, který byl již v minulosti potrestán za obdobné skutky, hrozit až tříletý trest odnětí svobody.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru