Obří nůžky začnou stříhat zpustošený panelák na sídlišti v Janově
Stačí sestavit obří nůžky a bourání může začít. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Stavební firma začne pravděpodobně v úterý s demolicí skeletu panelového domu v Gluckově ulici v Litvínově. Panelák ve vyloučené lokalitě Janov zpustošili jeho obyvatelé, byl již neopravitelný.

Už několik týdnů probíhají přípravné práce na samotnou demolici. Bylo třeba objekt odpojit od sítí, vyklidit nepořádek z bytů i nebytových prostor a v posledních dnech také připravit panelovou cestu pro bourací stroj s hydraulickými nůžkami, kterými se budou kusy panelů doslova odstřihávat.

Aby mohl jít k zemi, muselo město Litvínov panelový dům odkoupit. Nyní ještě za demolici zaplatí šest a půl milionu korun. Na likvidaci domu přispěje stát prostřednictvím Ministerstva pro místní rozvoj.

Po osmipodlažním panelovém domu se šesti vchody nic nezbude. Až zmizí ruiny, vznikne zatravněná plocha se stromy, která bude navazovat na příměstskou zeleň. Všechny práce mají skončit v září letošního roku.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru