V útulku zachránili malou Andělku. Po týdnech obětavé péče jí přejí šťastný život v novém domově
Andělku vypiplali v útulku a připravili ji na nový domov. Foto: Útulek pro psy Litvínov
Litvínov

Litvínov - Byl to drobeček jen o málo větší než lidská dlaň. Sotva několikadenní štěňátko se dostalo do litvínovského útulku jako psík nalezený v Janově. Pracovníkům útulku se jej podařilo vypiplat a nyní má příběh šťastný konec.

Andělka. Takové jméno dostala malá fenečka i proto, že při ní stáli všichni andělé. Dostala se do dobrých rukou vedoucího útulku Jana Nováka a jeho kolegyň Nikoly Chládkové a Pavly Králové. S drobečkem měli od začátku plno práce. Každé dvě hodiny potřebovala Andělka krmit z lahve, než se podařilo nalézt kojící fenu. „Ta bohužel ale malou Andělku odmítla, a tak malá holčička skončila opět s flaškou a pracovníkům nastala střídavá péče,“ přibližuje náročné chvíle Jan Novák.

Andělku ale štěstí neopustilo, naopak. Do útulku přišli lidé, kteří pochovali pejska. I toho měli z litvínovského azylového zařízení pro opuštěná zvířata. Andělka si v tu chvíli zrovna pochutnávala na mlíčku, což neušlo jejich pozornosti, a tak bylo rozhodnuto.

0408stenatko

Nyní nadešel den D, kdy mohla odejít k nové rodině. „Člověku sice odpadne starost, její všudypřítomné bobky a loužičky, ale přeci jen, po těch dvou měsících je nejvyšší čas začít čůrat jinde a okusovat boty někomu jinému. Andělko, kuličko... teď už vlastně Sáro, jak tě noví páníčci pojmenovali. I když se všem uleví, že budeš v novém domově, přesto budeš chybět. Přejeme ti krásný a šťastný život v novém domově a ať při tobě stojí celý život andělé, tak jako doposud,“ vzkazuje obětavá trojice z útulku svému odchovanci.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru