Sbírka Splněná přání pomohla i litvínovským seniorům, děti z dětského domova v Mostě mohly díky ní na tábor
Zaměstnanci Unipetrolu přispěli sedmi organizacím půl milionem korun. Jednou z obdarovaných organizací bylo i Středisko rané péče v Pardubicích. Šek předala Katarzyna Woś, předsedkyně správní rady Nadace Unipetrol a místopředsedkyně představenstva skupiny Unipetrol (vlevo). Foto zdroj: Unipetrol
Litvínov

ČR - Zaměstnanci rafinérské a petrochemické skupiny Unipetrol podpořili v rámci každoroční charitativní sbírky Splněná přání dobročinné aktivity v místech, kde má Unipetrol své výrobní nebo výzkumné areály.

Letos se vybralo rekordních 508 740 Kč, které putovaly na pomoc vybraným organizacím po republice. Finanční prostředky poslouží k rozvoji služeb, na nákup potřebných pomůcek nebo k podpoře aktivit malých i velkých klientů neziskových organizací. Sbírka Splněná přání zaměstnanců skupiny Unipetrol se poprvé uskutečnila v roce 2011 a vybrané peníze jsou Unipetrolem zdvojnásobeny. Za celou dobu působení se darovalo potřebným již dva a půl milionu korun.

„S našimi zaměstnanci pomáháme neziskovým organizacím působícím v regionech našich výrobních závodů. Máme zkušenost, že přímá a konkrétní pomoc funguje nejlépe. V posledním ročníku Splněných přání jsme podpořili sedm organizací a finanční dar v celkové hodnotě půl milionu korun pomohl opuštěným, handicapovaným či nemocným dětem, dospělým i seniorům z Litvínova, Mostu, Kralup nad Vltavou, Pardubic, Brna a Neratovic,“ uvedla Katarzyna Woś, předsedkyně správní rady Nadace Unipetrol a místopředsedkyně představenstva skupiny Unipetrol s tím, že zaměstnanci skupiny Unipetrol se rozhodli v rámci charitativní sbírky podpořit i Nadaci Unipetrol, která se soustředí na pomoc nadaným studentům se zájmem o studium přírodních věd.

Středisko rané péče v Pardubicích

Tradičně se vedení skupiny Unipetrol setkává se zástupci neziskových organizací osobně při předávání šeků, a má tak možnost se mimo jiné blíže seznámit s konkrétní prací dané organizace. „V letošním roce bylo vzhledem ke koronavirové situaci nutné tato setkání významně omezit, uskutečnili jsme tedy pouze jedno, a to ve Středisku rané péče v Pardubicích,“ komentovala Katarzyna Woś.

Pro Středisko rané péče v Pardubicích se podařilo vybrat 49 678 Kč. Za prostředky nakoupili speciální a didaktické pomůcky na podporu vývoje dětí se závažným zdravotním postižením, například s dětskou mozkovou obrnou, těžkou nedonošeností či Downovým syndromem Tyto pomůcky zapůjčují během terénní služby raná péče přímo do rodin.

Neratovický spolek „Pojďte dál“ a Dětský domov v Kralupech

Ve středních Čechách získal neratovický spolek „Pojďte dál“ na svůj záměr celkovou částku 41 846 Kč. Peníze využil zejména na podporu vzdělávání osob s mentálním postižením a jejich sportovní aktivity. Uspořádat mohli i výuku základů anglického jazyka, základů sebeobsluhy a integrace do běžného života.

Další lokalitou byl Dětský domov v Kralupech nad Vltavou, kde obdrželi částku v celkové výši 65 246 Kč. Využili ji na pořízení nového a moderního nábytku do dětských pokojů. Tento rozsáhlý projekt je v dětském domově realizován dlouhodobě. V rámci něj dochází k výměně zastaralého a opotřebovaného nábytku či k nákupu zcela nového, aby každé dítě mělo například svůj osobní psací stůl a židli.

Domov pro seniory Naděje Litvínov a Dětský domov v Mostě

Na severu Čech zase Domov pro seniory Naděje Litvínov obdržel ze sbírky 121 312 Kč, které použil na nákup defibrilátoru a drtiče léků, ale také nové pračky a ložního prádla. Pro druhou místní organizaci, Dětský domov v Mostě se vybralo 82 512 Kč. Díky tomu děti vyrazily během prázdnin na dětské letní tábory. Zúčastnily se i příměstského tábora ve Svinčicích, kde se učily jezdit na koni.

Nadační fond Kociánka Brno

Klienti, kterým pomáhá Nadační fond Kociánka Brno, se dočkali nových pomůcek pro senzorickou integraci a celkového vylepšení logopedického pracoviště. Byly zakoupeny také nové pomůcky pro denní stacionář a herní doplňky do relaxačního koutku, který je součástí hipoterapie. Tyto aktivity se mohly zrealizovat díky částce 62 846 Kč, kterou organizace obdržela ze sbírky Splněná přání.

Nadace Unipetrol

Poprvé byla součástí sbírky i Nadace Unipetrol, na kterou se vybralo celkem 85 300 Kč. Částku Nadace využije na projekt kralupské základní školy, který byl přihlášen do školního grantového programu Nadace Unipetrol, a který se zabývá vytvořením ucelené řady učebnic k předmětu Přírodovědná praktika. Zároveň je cílem pořízení 3D tiskárny pro vzdělávací účely. Na projektu se budou podílet také zástupci Technoparku v Kralupech nad Vltavou, což je objekt, kde spolupracují odborníci z Vysoké školy chemicko-technologické (VŠCHT) a Českého vysokého učení technického (ČVUT).

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru