Muž zkusil v kontejneru splynout s kabely. Dříve je rád kradl
Ilustrační foto: CC0
Litvínov

Litvínov - Litvínovští policisté zadrželi muže, který byl neoprávněně v areálu jedné firmy na Litvínovsku. Muž ve věku 45 let z Mostu měl ve druhé polovině listopadu vniknout po přelezení tři a půl metrové betonové zdi a posléze po překonání plechového plotu pomocí hliníkového žebříku kolem 01. hodiny na pozemek, kde zřejmě hodlal krást.

Krádež nakonec nedokonal. Pracovníci ostrahy pojali podezření z přítomnosti nezvaného hosta v objektu a přivolali na místo policii. Hlídky litvínovské policie poté po prozkoumání prostoru objevily v kontejneru na barevné kovy ukrytého muže mezi kabely. Vyšetřovatel muže obvinil ze zločinu krádeže ve stádiu pokusu.

"Muž má mít dle policistů obvodního oddělení Most, kteří případy objasnili, na svědomí i dvě krádeže barevných kovů. Mostečan měl překonat u jedné firmy v Mostě dvoumetrový plot, který poškodil, a na pozemku měl odcizit stovky metrů kabelů za více než 50 tisíc korun," uvedla mluvčí Policie ČR Ludmila Světláková.

Do stejného objektu se vrátil o pár dnů později a odnést měl pod rouškou tmy kabely v hodnotě 12 tisíc korun. Muž poškozené společnosti zanechal hmotnou škodu ve výši téměř 72 tisíc korun. Jak s ukradenými kabely naložil, podnikavec policii neuvedl. Vyšetřovatel ho za tyto dvě krádeže obvinil z přečinu a stíhá ho na svobodě. Nejde u něj o první prohřešek, kradl už v minulosti a byl za to potrestán nepodmíněným trestem.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru