Likvidace dvou paneláků v Janově může podle dokumentace přijít až na astronomických 100 milionů! Město věří, že částka bude nižší
Vybydlený panelák v Janově. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Litvínovští radní doporučují zastupitelům, aby schválili podání žádosti o dotaci na demolici dvou panelových domů v Janově. Finančně by mohl s odstraněním vybydlených paneláků pomoci stát prostřednictvím Ministerstva pro místní rozvoj ČR.

Litvínov chce zboři bytový dům 277-282 v Hamerské ulici a 238-246 v Gluckově ulici. Předpokládané celkové náklady na demolice bytových domů, které vycházejí z dokumentace k odstranění stavby a zahrnují i ostatní uznatelné náklady, činí cca 41 milionů korun (vč. DPH) u bytového domu v ulici Hamerská a přibližně 63 milionů (vč. DPH) u bytového domu v ulici. Gluckova. "Zkušenost při výběrovém řízení nám ukazuje, že lze cenu snížit až na třetinu předpokládaných (rozpočtových) výdajů," hovoří tisková zpráva litvínovské radnice.

Město v červenci 2018 vykoupilo od společnosti CPI BYTY pozemky o celkové výměře cca 1 360 m2 a na nich umístěný bytový dům č. p. 277-282. Jde o panelový bytový dům se šesti hlavními vstupy, který má osm nadzemních podlaží a jedno podzemní podlaží, a pozemky o celkové výměře cca 1 990 m2 s bytovým domem č. p. 238-246. To je panelový bytový dům s devíti hlavními vstupy, který má osm nadzemních podlaží a jedno podzemní podlaží. Objekty jsou v současné době bez využití.

Dotace je poskytována až do výše 50% skutečně vynaložených uznatelných nákladů akce, avšak do max. výše 10 milionů korun vč. DPH. Maximální výše dotace se stanovuje dle velikosti žadatele. Účastník podprogramu může v dané výzvě podat více žádostí. Součet požadovaných dotací v rámci jednoho dotačního titulu (této výzvy), může být však pouze 10 milionů korun vč. DPH pro jednoho žadatele.

Termín pro podání žádosti o dotaci je stanoven nejpozději do 15. ledna 2021.

Pro srovnání, co třeba stojí okolo stovky milionů korun: Jde zhruba o částku, kterou bude stát likvidace a stavba nového mostu přes Mezibořskou ulici rovněž v Litvínově.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru