Co se to děje u Pilařského rybníku? Z daru se tu vylepšuje prostředí
Práce v okolí Pilařského rybníku. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - V rámci kampaně Unipetrol lidem odevzdávali během podzimu loňského roku obyvatelé Litvínova návrhy pro zlepšení života ve městě. Porota z dodaných nápadů vybrala tři pro Litvínov a občané města se svým následným hlasováním mohli rozhodnout pro jeden z nich. Před rekonstrukcí vnitřních prostorů kulturního domu Citadela a vybudováním skate parku upřednostnili revitalizaci okolí Pilařského rybníka.

Rada města Litvínova nyní schválila uzavření darovací smlouvy se společností Unipetrol RPA na projekt Unipetrol lidem - Revitalizace okolí u Pilařského rybníka. Město využije darovaný jeden milion korun na úpravu okolí vodní plochy. Práce už započaly.

Bylo osazeno molo pro kachny, vysazeny lekníny, pro zlepšení kvality vody společně s bakteriální enzymatickou směsí k dosažení biologické rovnováhy. Dále se intenzivně pracuje na opravách odtokového potrubí, které umožní zprůtočnění rybníka.

Aktuálně se buduje také hřiště pro seniory a upravuje se původní hřiště, aby došlo ke komplexní úpravě celé lokality v odpočinkovou zónu města.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru