Průmyslová zóna v Litvínově se rozšíří. Investor má dostat pozemky levněji a vytvořit pět míst
Ilustrační foto: CC0
Litvínov

Litvínov - Do litvínovské průmyslové zóny míří nový investor. Firma Ost-West Anlagenmontage, s. r. o. se sídlem na Masarykově náměstí v Litvínově požádala město o odkup několika parcel o rozloze zhruba 20 000 m2. Firma taktéž požádala o výjimku z kupní ceny, která je vymezena pro průmyslovou zónu. Cena za 1 m2 je tak stanovena na 60 Kč. Radní doporučují zastupitelům záměr prodeje pozemků schválit.

V podmínkách pro firmu je mimo jiné stanoveno, že pokud majitel staveb nebude využívat budovy pro účely podnikatelské činnosti v oblasti průmyslu a stavebnictví, bude kupující povinen uhradit doplatek kupní ceny do výše ceny základní tj. 400 Kč/m² v termínu do 2 měsíců od zjištění této skutečnosti. Kupující má mimo jiné povinnost vytvořit alespoň pět pracovních míst do 6 let od podpisu smlouvy o budoucí smlouvě kupní (pod sankcí zaplacení smluvní pokuty 100 Kč/m²).

Firma Ost-West Anlagenmontage chce pozemky využít pro výstavbu firemního zázemí s výrobou v oboru zámečnictví, nástrojařství, montáž, opravy, revize a zkoušky elektrických zařízení, povrchové úpravy a svařování kovů a dalších materiálů. Stavební povolení musí dle podmínek pro prodej těchto pozemků získat do 2 let a nejpozději do 2 let začít stavět.

Proti záměru prodeje těchto pozemků obdržel městský úřad jednu námitku s tím, že s pozemky se počítalo pro vybudování vlastního areálu Technických služeb Litvínov, které dosud za své sídlo platí nájem soukromé firmě. Zamítnutí námitky odbor nakládání s majetkem odůvodnil tak, že se v současné době nepředpokládá umístění Technických služeb na těchto pozemcích, a to s ohledem na vysokou finanční náročnost vybudování potřebných sítí, včetně dalších speciálních ploch. Zároveň také k dojezdové vzdálenosti, kdy by umístění areálu představovalo zvýšení nákladů na údržbu města.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru