Na požární zbrojnici litvínovských dobrovolných hasičů zvonil skoro sedmdesátkrát poplach
Nevětším požárem loňského roku, u kterého litvínovští dobrovolní hasiči zasahovali, byl nedávný požár haly s modely letadel v Mostě. Foto: archiv e-deniky.cz
Litvínov

Litvínov - Dobrovolní hasiči z Litvínova v roce 2020 vyjížděli k celkem 68 nahlášeným událostem. Prováděli také řadu činností v souvislosti s vyhlášením nouzového stavu. „Jednotka distribuovala zdravotnický materiál a dezinfekci po výskytu nákazy COVID-19,“ podotknul velitel JSDH Litvínov Tomáš Stanko. Informuje o tom aktuálně město Litvínov.

Jednotka dobrovolných hasičů JPO III města Litvínova má 15 členů a všichni pravidelně absolvují odborný výcvik a lékařské prohlídky. Díky kvalitní teoretické průpravě tak mohli profesionálním kolegům pomáhat při mimořádných událostech. V několika případech jednotka zasahovala na místě události jako jediná. „A to tehdy, když profesionální jednotka hasičského záchranného sboru zasahovala u jiné mimořádné události,“ vysvětlil Tomáš Stanko, který dodává, že i v roce 2021 se na Jednotku sboru dobrovolných hasičů města Litvínova mohou lidé spolehnout.

Pro potřeby jednotky JPO III chce město letos vybudovat nové zázemí požární zbrojnice. Stav stávajícího objektu v Hamru v ulici Jandečkova nevyhovuje současným potřebám jednotky.

Přehled výjezdů v roce 2020

  • Požár - 29
  • Dopravní nehoda - 1
  • Technická pomoc - 17
  • Zásah spojený s COVID-19 - 9
  • Asistence ZOČ – 2 (zpráva o činnosti jednotky)
  • Únik nebezpečných látek - 4
  • Záchrana osob nebo zvířat - 1
  • Planý poplach – 5
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru