Na rolbu, která upravuje běžkařské stopy, spadl strom
Foto ilustrační: archiv Karla Blaschkeho
Litvínov

Nové Město – Rolba společnosti HS Cínovec, která upravuje běžkařské trasy v Krušných horách v rámci smlouvy s MAS Cínovec, byla několik dní mimo provoz. Koncem minulého týdne ji vyřadil pád uvolněného stromu. „Strom se uvolnil a vymrštil do kabiny rolby,“ informoval rolbař Karel Blaschke. „Kmen projel dveřmi spolujezdce a zastavil se u sedačky řidiče o zadní okno. Prasklo čelní i zadní sklo a vysypalo se okno spolujezdce. Poškozený byl i rám a vnitřní příčka.“

Zničený byl podle rolbaře také joystick na ovládání radlice. Při hrůzně vyhlížející nehodě bylo štěstím, že se nikomu nic nestalo. Škoda na stroji ale dosáhla téměř 200 tisíc korun, přičemž zhruba 60 tisíc padlo jen na opravu předního okna.

Rolba je v opravě a brzy začne znovu sloužit. Na úpravu běžeckých stop ale vyjede podle Blaschkeho nejdříve ve čtvrtek odpoledne, možná až v pátek. „Důvodem je počasí. Napadlo cca 15 cm nového sněhu za velmi silného větru a podobně to má vypadat i v následujících dnech,“ vysvětluje rolbař. Ve středu 13. ledna byla skútrem upravená pouze stopa mezi Vitiškou a Cínovcem. Do víkendu, když nedojde ke zhoršení počasí, by mohly být upravené i ostatní trasy.

Údržbu běžkařských stop mezi Novým Městem, Cínovcem a Komáří vížkou zajišťuje MAS Cínovecko a je financovaná z veřejných rozpočtů. Podpořit nelehkou práci rolbařů a náklady spojené s provozem rolby mohou sami běžkaři zasláním finančního daru. Číslo konta MAS Cínovecko je pro tyto účely 274960914/0300. Do zprávy pro příjemce je třeba napsat Dar na úpravu stop a VS je 111.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru