O čem se v Litvínově uvažuje: Jižní obchvat do Janova, modernizace rychlodráhy, revitalizace náměstí
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov – Město Litvínov chce být připraveno na možnost čerpat dotace na své projekty. Které to jsou?

Letos bylo spuštěno nové dotační programovací období, a to na roky 2021-2027. Jedním z kritérií poskytovatelů dotace je projektová připravenost žadatele.

V současné době má město Litvínov strategické projekty formulované v podobě záměrů.

„Rada města Litvínova proto doporučila zastupitelům schválit vyčlenění 2,5 milionu korun na vytvoření studie pro revitalizaci bývalého areálu Kovošrotu, dále na revitalizaci lokality Koldům, modernizaci tramvajové trati ve městě Litvínov, doplnění cyklostezek a cyklotras ve městě i cyklostezek spojující Litvínov se Zálužím, jezerem Most a jezerem Matylda. Dalším strategickým projektem je dopravní propojení, kterým vznikne jižní obchvat do Janova. To úzce souvisí i s projektem rozvojové lokality vedle bývalého areálu Kovošrot. Studii je potřeba vytvořit také pro revitalizaci zadní části náměstí Míru včetně Kostelní ulice a pro revitalizaci lokality ulice Žižkova,“ uvádí mluvčí radnice Jitka Pavlíková.

Na doporučení radních by měli zastupitelé schválit také vyčlenění 500 tisíc Kč na pořízení projektové dokumentace pro snížení energetické náročnosti budovy bývalé speciální školy v ulici U Bílého sloupu č. p. 2089.

Další projektovou dokumentací si chce město ověřit, zda je možné rozšířit stávající parkoviště u Krušnohorské polikliniky s podmínkou zachování nástupních ploch pro hasiče.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru