Žena v Litvínově zranila muže nožem. Bojíme se o děti, takto se nedá žít, stěžují si sousedé na problémovou rodinu
Ilustrační foto: CC0
Litvínov

Litvínov – K napadení pravděpodobně nožem došlo v pondělí v Halasově ulici v Litvínově. Má jít o problémovou rodinu s dětmi, na kterou si stěžují sousedé.

„Řešíme to roky. Bojíme se o naše vlastní děti, nedá se takto žít,“ svěřuje se redakci po pondělní události jedna z obyvatelek vchodu, kde žije více než deset rodin. V problémové domácnosti podle ní dochází k neustálým hlasitým hádkám, pitkám, fyzického násilí se mají dospělí dopouštět i na dětech. V době pondělního napadení měla být dvojice podle informací sousedky rovněž pod značným vlivem alkoholu. Krátce po poledni. Muž skončil v nemocnici, ženu odvedli policisté.

Policisté se k samotnému útoku zatím nemohou příliš vyjadřovat, neboť probíhá vyšetřování. „Událost policisté prověřují,“ uvedla mluvčí Ludmila Světláková. Policisté doporučují při podezření na domácí násilí či rušení nočního klidu, aby se lidé z dotyčného vchodu neváhali obrátit na Policii ČR.

Stejné doporučení má i Městská policie Litvínov: Nebát se zavolat na pomoc strážníky. „Pokud jsou podněty i směrem k dětem, předáváme informace na oddělení sociálně právní ochrany dětí,“ říká velitel městské policie Martin Klika. O pondělních událostech měli strážníci informace, rodinu rovněž označují za problémovou.

Pokud jsou obyvatelé ve sdružení vlastníků bytových jednotek či družstvu, měli by ve svých stanovách na podobné situace pamatovat. Náprava, jak v domě nastolit klid, nepřijde ale nejspíš hned. Někdy může být třeba vyhledat i právní služby.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru