Litvínov bude zkoušet u Pilařského rybníka luční kvítí. Když se osvědčí, bude i jinde
Okolí Pilařského rybníku. Foto: e-mostecko.cz
Litvínov

Litvínov - V okolí Pilařského rybníka v Litvínově bude květinová louka. V současné době tam na dvou zvolených lokalitách probíhajía přípravné práce pro následnou výsadbu lučních květin.

Jedná se o zkušební plochy, ze kterých by měl vyplynout vhodný druh letničkové směsi pro naši oblast, informovalo město Litvínov. Při úspěšnosti projektu bude možné pokračovat v osázení dalších ploch, například dopravních ostrůvků, dělících pásů, doprovodných ploch komunikací a cyklostezek.

Cílem realizace projektu je esteticky obohatit travnaté plochy města, přilákat pozornost obyvatel, vyhledat další vhodná místa k výsevu a zajistit tak následné zlepšování mikroklimatu a zvýšení biodiverzity prostředí, ve kterém žijeme. V neposlední řadě jde také o podporu řady opylovačů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru