Upozornění: Městský útulek není zařízený pro kočky, zraněné zvíře má výjimku
Ilustrační foto: CC0
Litvínov

Litvínov - Na pracovníky městského útulku Litvínov se opakovaně obracejí lidé, když najdou venku či na společných chodbách domů kočku. Litvínovský útulek však není na přechovávání koček zařízený a nemá ani potřebnou certifikaci.

Ozvat se mají pouze tehdy, když je kočka zraněná, informuje litvínovská městská policie. Podle pracovníka útulku není ani vhodné odebrat zdravou kočku z jejího teritoria, často je schopna se vrátit zpět domů. Případně jí mohou nálezci poskytnout vodu a potravu a informovat veřejnost na sociálních sítích, kam se majitelé ztracených zvířat často obrací s prosbou o pomoc, zda někdo zvíře neviděl. Po ztracených či nalezených zvířatech pátrají lidé například v největší litvínovské facebookové skupině Litvínov.

Pracovníci útulku také provádějí kastraci volně žijících koček. Po zákroku a nutné rekonvalescenci ji následně vrátí na původní místo.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru