Byt přeplněný psy, zneužívaný nájemník, hlučné rodiny. Asistentky v Litvínově pomáhají lidem řešit problémy
Ilustrační foto: Městská policie Litvínov
Litvínov

Litvínov - Na asistentky prevence kriminality se v Litvínově obrací velmi často obyvatelé města se svými stížnostmi i problémy.

Vyslechli si tak například stížnost na nájemnici, která ve svém bytě chová několik psů. Ty ale řádně nevenčí. Byt pak zapáchá výkaly a zápach obtěžuje další nájemníky. Opakující se situace vede k vzájemnému napadání mezi chovatelkou psů a jejími sousedy.

Asistentky pomohly sepsat nájemníkům stížnost a kontaktovaly správce domu. Poznatek byl také dále postoupen Krajské veterinární správě Ústeckého kraje.

Nájemníci z jiného domu kontaktovali asistentky se stížností na početnou rodinu, která se před časem nastěhovala. V domě dělají nepořádek, jsou hluční a jejich pes většího plemene volně běhá po domě. Opět kontaktovaly správce domu, předaly stížnost a nájemníky poučily, že v případě, kdy je narušováno soužití či pes běhá volně, mají okamžitě volat strážníky Městské policie Litvínov.

Strážníkům i kolegům z odboru sociálních věcí předaly asistentky poznatky o toxi osobách, které se pohybují v jednom ze vchodů domu v Janově. Nájemník, za kterým dochází, získal svůj byt v systému prostupného bydlení. Sociálním pracovnicím předaly také poznatek o možném zneužívání muže, kterého partnerka vždy připraví o dávky a na zbytek měsíce pošle žít na ulici. Mentální úroveň muže nedovoluje, aby se proti zneužívání partnerkou sám účinně bránil.

Asistentky rovněž řešily stížnosti nájemníků na rodinu s dětmi, která narušuje nepořádkem a hlukem soužití se sousedy. Navíc je i vulgárně verbálně napadá. Asistentky doporučily stěžovatelům, aby volali strážníky ve chvíli, kdy konflikt probíhá. O rodině pak informovaly sociální služby První krok. Během svých pochůzek si všimly i několika vozidel s otevřeným okýnkem. Vyhledaly majitele a o nezajištěném vozidle informovaly. Odpovědným osobám předaly asistentky také informace o dírách v chodnících, odkrytém kanálu, rozbité výplni zastávky MHD a dalších závadách na majetku města.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru