Žáci z Litvínova čerpali zkušenosti od truhlářů a kadeřníků v kraji Juraje Jánošíka
Spolupráce po koronavirové pauze obnovena. Foto: SOŠ Litvínov-Hamr
Litvínov

Litvínov – V rámci projektu ERASMUS vyjeli v září na Slovensko žáci SOŠ Litvínov – Hamr, konkrétně se jednalo o žáky truhlářských oborů a oboru kadeřník.

Po roční odmlce tak byla obnovena spolupráce mezi SOŠ, Litvínov-Hamr a SOŠ drevárskou a stavebnou, Krásno nad Kysucou (truhlářské obory) a Spojenou školou, Žilina-Bytčica (obor kadeřník).

V partnerské škole truhláři získávali potřebné dovednosti při výrobě interiérových dveří. „Zvolili jsme takovou náplň stáže, se kterou se naši žáci u nás ve škole nepotkávají, protože jsme zaměřeni na nábytkovou výrobu,“ uvedl vedoucí dílen Miroslav Findeis. Obohacením stáže byla exkurze v pilařské výrobě s moderní technologií na opracování dřeva.

edeniky 463

Žáci oboru kadeřník se věnovali glamour účesům s vhodným denním líčením. „Získané poznatky žáci uplatní ve své praxi, zejména propojí zkušenosti s vizáží a péčí o obličej, což je současný trend v kadeřnické praxi,“ uvádí učitel odborného výcviku Tomáš Maier. Škola má propracovaný systém, jak po návratu přenést získané dovednosti na ostatní žáky. Učitel ve spolupráci s žáky – účastníky stáže společně proškolí ostatní žáky.

edeniky 462

Ředitelka školy Jitka Francírková shrnula přínosy odborných stáží následovně: „Kromě nově nabytých dovedností je možnost pobývat dva týdny za hranicemi v prostředí jiné školy pro žáky silně motivující, a to zejména v postcovidové době.“

V programu žáků se našel i čas na poznávání okolí, místní přírody, historie kraje Juraje Jánošíka.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru