Místo učení se děti toulají venku, rodiče dluží ve škole za pomůcky
Litvínovské sídliště Janov. Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Další případ záškoláctví pomáhala řešit asistentka prevence kriminality litvínovské městské policie. Tentokrát se jednalo o absenci v docházce u žáka 3. třídy Základní školy v Litvínově-Hamru. Do školy nechodí, místo toho je opakovaně viděn venku.

Ve škole navíc dluží peníze za pomůcky za letošní, ale i loňský školní rok. Asistentka prevence kriminality se tedy snažila předat výzvu ze školy rodičům. Byt, kde má rodina bydlet, byl ale prázdný. Sousedé netuší, kam se rodina přestěhovala, ještě v předchozím týdnu ale na dané adrese bydlela.

U dalšího záškoláka, který je taktéž vídán venku a jeho nepřítomnost ve škole není omlouvána, matka písemnost odmítla převzít s tím, že prý dítě omluvila. Podle městské policie o tom, že se má dostavit do školy pro úkoly, vůbec netuší, a ať si písemnosti škola předá klidně na OSPOD.

Dalším rodičům záškoláků musela asistentka prevence kriminality vysvětlovat, že v případě, že jsou děti ve škole omluveny pro nemoc, nemohou se odpoledne pohybovat venku

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru