Největší zájem o svatby v Litvínově je v létě, lidé se letos berou kvůli covidu o něco méně
Ilustrační foto: CC0
Litvínov

Litvínov - Snoubenci, kteří chtějí v příštím roce uzavřít v Litvínově sňatek, mohou vybírat z 21 termínů. Jako svatební den je stanovena sobota v čase od 9 do 15 hodin v obřadní síni v zámku Valdštejnů.

Největší zájem o svatební termíny je každoročně od června do srpna, proto jsou v tyto měsíce stanoveny tři termíny. V letošním i loňském roce počet svateb lehce poklesl. „Bylo to z důvodu pandemie a s tím spojených přísných protiepidemických opatření, která snoubencům ztížila uspořádání svateb podle jejich představ. Opatření totiž omezovala počet osob, které se mohly obřadu účastnit. Část roku byly uzavřeny i hranice mezi okresy,“ připomněla tajemnice Městského úřadu Litvínov Eva Hojdarová.

Přesto je zájem snoubenců z okolních i vzdálenějších obcí o uzavření sňatku v litvínovském zámku zřejmý. Letos si své ANO ve Velkém sále zámku řeklo 63 párů. Další tři obřady se uskutečnily na Klínech, čtyři obřady byly církevní, dva obřady se uskutečnily na jiném místě v Litvínově.

Matriční úřad může na žádost svatebčanů povolit dobu i místo konání obřadu mimo radou města stanovené termíny. Letos této možnosti využily tři páry. Vydání takového povolení je zpoplatněno částkou jeden tisíc korun.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru