O zlaté české ručičky bude vždy zájem, řekl hejtman při prohlídce odborné školy v Hamru
Prostory, ve kterých se učí mladé kadeřnice a kadeřníci. Na snímku s hejtmanem Schillerem ředitelka školy Jitka Francírková. Foto: Ústecký kraj
Litvínov

Litvínov - Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller navštívil Střední odbornou školu Litvínov-Hamr. Škola je jednou z nejvýznamnějších vzdělávacích institucí svého druhu v kraji. Specializuje se totiž na výuku tradičních řemesel a služeb. Na budoucí praxi se zde připravují například umělečtí truhláři, tesaři, čalouníci, kadeřníci či grafičtí designéři.

V současné době se na střední odborné škole Litvínov-Hamr vzdělává téměř 500 žáků rozmanitých oborů. Navíc lze na škole pokračovat ve vzdělávání nástavbovým studiem Podnikání zakončeným maturitní zkouškou.

V doprovodu ředitelky školy Jitky Francírkové si hejtman Schiller prohlédl zázemí školy – navštívil moderní ateliér grafického designu, který se nachází ve středisku praktického vyučování. Zde také zavítal mezi žáky do dílen dalších odborných oborů. Například obor Čalouník je v celých severozápadních Čechách pouze zde v Litvínově. Žáci se každoročně účastní nejrůznějších celostátních soutěží, na kterých sbírají cenné zkušenosti a lichotivá umístění.

O žáky na škole je zkrátka komplexně postaráno. Péče zahrnuje například možnost stravování v areálu školy, pořádání zájmových kroužků, možnost sportování ve dvou tělocvičnách a fitcentru, exkurze, zahraniční stáže apod. Za produktivní práci je žákům vyplácena odměna.

„Přeji vám do budoucna hodně žáků, kteří by měli zájem o studijní obory, které tu nabízíte. O zlaté české ručičky bude vždy zájem,“ ví hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller. Z návštěvy litvínovské školy si hejtman odvezl dřevěnou, ručně vyřezávanou mapu České republiky a Ústeckého kraje.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru