Prosby maminek vyslyšeny: V Litvínově se otevřou dvě dětské skupiny pro děti od dvou let
ilustrační foto: CC0
Litvínov

Litvínov - Poptávka po umístění nejmladších dětí do mateřských škol převyšuje v Litvínově nabídku. Povinná je předškolní docházka, kdy má každé dítě garantováno místo v mateřince.

Běžně jsou do školek přijímány děti ve věku od tří let. Třídy mají kapacitu 24 dětí, výjimečně může být navýšena na 28. V případě, že je ale do třídy přijato dítě, které v době nástupu ještě nedosáhlo věku třech roků, musí se kapacita třídy naopak snížit o dvě děti. Toto pravidlo školkám způsobuje kapacitní potíže a mladší děti musí odmítat. Mezi rodiči tak stoupá poptávka po dětských skupinách, v nichž je zpravidla cca 12 dětí ve věku od dvou do čtyř let.

Rada města Litvínova proto potvrdila potřebu vzniku dětských skupin v Litvínově. Požádal o to Spolek pro efektivní vzdělávání. „Už nyní evidujeme zájem rodičů dětí, otevřeme hned dvě dětské skupiny. Úhrada za docházku dítěte se bude měsíčně pohybovat v rozmezí 2 až 2,5 tisíce Kč,“ potvrdila předsedkyně spolku Vladimíra Salvetová a dodala, že dětské skupiny zahájí činnost v říjnu tohoto roku.

Spolek již řadu let působí v Mostě, kde zřizuje několik dětských skupin. „Vznik dětských skupin vítáme a jsme rádi, že doplní současnou nabídku ve vzdělávání nejmladších. Ne každá maminka si z finančních důvodů může dovolit zůstat tři roky doma s dítětem. Ale i ty, které by mohly, jsou rády, když se mohou realizovat i profesně a skloubit obě své role,“ vyjádřila se místostarostka Erika Sedláčková.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru