Emotivní Litvínovanka si přišla na desítky tisíc. Půjčovala si, ale nevracela
Žena se neštítila obrat seniorku. Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Policejní vyšetřovatel zahájil stíhání 49leté ženy z Litvínova ze spáchání trestného činu podvodu. Ta měla využít důvěřivosti seniorky a vylákat od ní značný finanční obnos a cenné šperky.

Po dobu dvou let v měsíčních intervalech navštěvovala poškozenou s tím, že potřebuje půjčit peníze na splátku úvěru a k zaplacení nájemného. Prý slibovala, že vše do koruny vrátí. Opak byl ale pravdou a seniorka přišla nenávratně o 96 tisíc korun.

Stíhaná od ženy staršího věku získala i několik kusů šperků, které zastavila do zastavárny s tím, že až bude mít svoje finanční prostředky, tak je vyzvedne. Podle policistů Litvínovanka záměrně zatajila svoji velmi špatnou finanční situaci a předstírala, že je schopná svým závazkům dostát. Od počátku věděla, že nic nevrátí. Podvodně získané peníze utratila na výherních automatech a nákupem stíracích losů.

Obdobný příběh se udál i v druhém případě. Obviněná navštívila sousedku s prosbou o pomoc. Konkrétně šlo o půjčení peněz, které měly být použity jako splátka pro exekutora. Poškozená příběhu uvěřila a poskytla ji půjčku ve výši 14 tisíc korun. Tyto finanční prostředky byly použity jinak, než bylo vyřčeno. Žena vše utratila pro vlastní potřebu.

Smyšlenou legendou o nutnosti zaplatit nájemné a potřebě peněz na nákup vylákala Litvínovanka od bývalého kamaráda částku 8 tisíc korun. Žena uvedla věřitele v omyl a opětovně předstírala, že celou částku v plné výši vrátí. To se ovšem nestalo a ani tomuto poškozenému dluh nesplatila.

"Ve všech případech byl scénář dobře promyšlený a byl doprovázený emocemi. Několik desítek tisíc už ovšem důvěřivci bohužel zřejmě neuvidí. Tímto jednáním žena z Litvínova způsobila větší škodu, za kterou ji hrozí v případě uznání viny až pětileté vězení," uvedl mluvčí policistů Václav Krieger.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru