Muž připravil v Litvínově spícího člověka o batoh s peněženkou. Hned utrácel
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Začátkem druhé poloviny června měl v Litvínově v nočních hodinách okrást 28letý muž jinou spící osobu. Ten podle policistů netušícího poškozeného připravil o batoh, ve kterém měl peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady, nabíječku k telefonu a platební prostředky.

Nenechavec nelenil a hned se pokusil několikrát použít bezkontaktní stravenkovou kartu. V jednom případě se mu to povedlo v tamní prodejně. To však zřejmě nestačilo a ve čtyřech případech měl Litvínovan úspěšně zneužít i odcizenou platební kartu. Prý si koupil voňavku a cigarety.

"Majiteli věcí způsobil krádeží téměř dvoutisícovou škodu. Následující den narazil lapka na hlídku strážníků. Ti zjistili, že kontrolovaný má v držení cizí věci, a proto přivolali litvínovské policisty. Na obvodním oddělení se muž ke krádeži přiznal. Od policistů si převzal sdělení podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku," uvedl mluvčí policistů Václav Krieger. Uzná-li soud Litvínovana vinným, hrozí mu až dva roky ve vězení.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru