Explozi v chemičce slyšeli lidé v Mostě i na horách. Situace je pod kontrolou, hlásí Unipetrol
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Exploze, která byla slyšet v Mostě i na Meziboří, ale i výše v Krušných horách na Nové Vsi. Tak popisují lidé středeční večerní mimořádnou událost v areálu chemičky v Záluží.

Do chemických závodů se sjíždějí hasiči z profesionálních i dobovolných jednotek. Podle informací našeho serveru je nyní vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Jde o velmi čerstvou zprávu. Nemělo by hrozit další nebezpečí.

"Došlo k mimořádné události v Unipetrolu. Žádáme občany, aby zbytečně nevětrali. Situace je pod kontrolou integrovaného záchranného systému," informuje aktuálně město Litvínov.

"Dnes večer došlo uvnitř našeho chemického areálu v Litvínově k lokální explozi a následnému požáru. Požár likvidují podnikoví hasiči. Situace je pod kontrolou a eskalace nehrozí. Událost nemá vliv na bezpečí ani zdraví obyvatel," zveřejnil ORLEN Unipetrol k výbuchu. Podle dalšího vyjádření firmy se havárie stala na hydrokrakovací jednotce vlivem technické závady.

"Na místě byli ošetřeni čtyři zranění, kteří jsou podle aktuálních informací mimo ohrožení života. Výrobní jednotka byla z preventivních důvodu odstavena," o půlnoci sdělil chemický podnik.

Podle Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje od 22.55 hodin na místě zasahovalo devět jednotek hasičů. "Požár je lokalizovaný a technologie odstavená z provozu," informovali čtvrt hodiny po půlnoci hasiči.

 

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru