Výbuch v chemičce: Příčinu nehody budou vyšetřovat, hasiči měřili únik škodlivých látek do ovzduší
ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Včera před jedenáctou hodinou večer došlo uvnitř chemického areálu v Litvínově k explozi a následnému požádu. Příčinou byla technická závada na hydrokrakovací jednotce.

Požár likvidovali podnikoví hasiči a hasiči Ústeckého kraje. Na místě zasahovali i další složky IZS. "Na místě byli ošetřeni čtyři zranění, kteří jsou podle aktuálních informací mimo ohrožení života. Výrobní jednotka byla z preventivních důvodu odstavena. Událost nemá vliv na bezpečí ani zdraví obyvatel," informoval ještě v nočních hodinách ORLEN Unipetrol.

"Požár je v tuto chvíli téměř uhašen, požářiště kontrolují hasiči termokamerou. Hydrokrakovací jednotka je odstavena a přebytečná produkce je řízeně spalována na bezpečnostních polních hořících. Během dne budeme zjišťovat rozsah poškození, příčinu nehody určí zahájené vyšetřování," sdělil aktuální stav k šesté hodině ráno mluvčí společnosti Pavel Kaidl.

V Mostě a okolí hasiči měřili ovzduší z důvodu úniku škodlivých látek. "Opakované měření bylo negativní," potvrdil hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje, podle jehož informací od 22.55 hodin na místě zasahovalo devět jednotek hasičů. Aktuálně na místě události zůstala už jen místní podniková jednotka HZS.

Hasiči stále místo požáru monitorují. "Zjišťujeme rozsah poškození odstavené výrobní jednotky. Rafinérie jako celek je v provozu," je nejčerstvější zprávou z Unipetrolu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru