Mlžná brána, hasiči i cisterny. Takto se ve městech v Ústeckém kraji bojuje s letním žárem
Zdroj: město Děčín
Litvínov

Ústecký kraj – Někde zapojují do ochlazení ulic technické služby, jinde hasiče. Louny mají mlžnou bránu a v Litvínově vodní mlhou ochlazují i psy v útulku.

Město Litvínov v horkých dnech křižuje cisterna technických služeb s mlžícím zařízením a ochlazuje takto ulice. V tropických dnech, kdy teplota stoupá vysoko nad třicet stupňů, trpí lidé i zvířata. Na rozdíl od lidí si ale pejsci klimatizované místnosti neužijí. Pro obyvatele kotců proto připravili pracovníci litvínovského psího útulku příjemné osvěžení v horkých dnech. Až o několik stupňů ochladí vzduch vodní mlha, jejíž rozvod instalovali ke všem kotcům v útulku. Horké letní dny jsou tak pro pejsky přeci jen snesitelnější.

V Děčíně zapojují do ochlazení ulic hasiče. "Vzhledem k tropickému počasí jsem požádal naše dobrovolné hasiče, aby začali kropit ulice města," říká náměstek primátora Tomáš Brčák s tím, že zaměřit se mají především na centrum města a dodává:. "Kropením se ulice nejen ochladí, ale sníží se i prašnost." Hasiči tak současně testují své nové vozidlo.

Dobrovolní hasiči zkrápějí ulice také v Žatci. Na žádost radnice kropí pomocí menší cisterny.

edenikymac 77

Už po několik let je pro ochlazení v průběhu léta instalována na Mírovém náměstí v Lounech vodní mlžná brána pomáhající kolemjdoucím zvládat mnohdy až tropické teploty. Stačí pouze projít pod „rozprašovací“ vodní bránou a čeká vás příjemné osvěžení.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru