Jak se tvoří rozpočet Litvínova pro příští rok? Schválí ho nové zastupitelstvo
Město Litvínov. Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Zpracování návrhu rozpočtu města Litvínova pro příští rok obnáší několik měsíců příprav. „V letošním roce je sestavování o to náročnější, protože na konci září do tohoto procesu zasáhnou volby. S veškerými materiály se tak musí v krátké době seznámit noví zastupitelé, aby mohl být rozpočet schválen do konce roku,“ podotýká starostka Kamila Bláhová.

Radní města Litvínova nyní vzali na vědomí harmonogram připomínkovacího a schvalovacího procesu. V srpnu odevzdají vedoucí odborů seznam plánovaných výdajů, návrhy na podání žádostí o dotace, sejde se pracovní skupina pro neinvestiční dotace.

V září se projednají veškeré požadavky odborů úřadu a na konci měsíce obdrží vedení města první návrh rozpočtu. Během října projedná návrh koalice, o měsíc později budou o navrhovaných změnách diskutovat opět vedoucí odborů.

Koncem měsíce se upraveným návrhem bude zabývat pracovní jednání zastupitelů a 30. listopadu bude návrh rozpočtu zveřejněn. V prosinci nejprve projedná návrh Rada města Litvínova, následně finanční výbor a o schválení rozpočtu budou jednat zastupitelé 15. prosince.

S ohledem na naplánované podzimní volby do zastupitelstev měst a obcí budou o rozpočtu hlasovat již noví zastupitelé.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru