Na některých základních školách v Litvínově začne kvůli stavebním pracím školní rok později
ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - O prázdninách je v litvínovských základních školách letos mnohem živěji než v předchozích letech. Modernizací prochází totiž hned čtyři školy najednou.

„V Litvínově máme mnoho školních zařízení. Po řadu let jsme dodržovali koncept, kdy každé prázdniny prošla rekonstrukcí jedna škola či školka. Tentokrát se ale naskytla neopakovatelná příležitost získat na modernizaci a vybavení nejen odborných učeben nezanedbatelnou finanční dotaci. Město uspělo u všech čtyř žádostí, proto se letos o prázdninách činí dělníci hned ve čtyřech školách,“ vysvětlila místostarostka Erika Sedláčková. S ohledem na náročnost stavebních prací tak žákům ZŠ Podkrušnohorská, ZŠ Ruská, ZŠ Litvínov-Hamr a ZŠ Litvínov-Janov začne školní rok až v pondělí 5. září.

Příprava projektů byla náročná a dlouhodobá. „Projekt pro janovskou školu je z roku 2018. Potřeby školy se průběžně mění. Oslovila nás paní ředitelka, zda by místo jedné kmenové třídy mohla modernizací projít učebna IT. Změny v projektu podpořeném dotací ale nejsou možné. Víme, že moderní PC učebna bude mít pro školu a její žáky mnohaletý přínos, proto jsme se rozhodli obnovu rozšířit i mimo dotační titul a obnovu této třídy uhradit z rozpočtu města,“ dodala místostarostka. Požadovaných 180 tisíc Kč město poskytne z rozpočtu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru