Mostečan se během května činil, vloupal se a vykradl celkem jedenáct nemovitostí!
ilustrační foto
Litvínov

Litvínovsko - Litvínovští policisté ve spolupráci s kolegy z policejní stanice Lom objasnili sérii majetkové trestné činnosti, které se odehrály na jejich svěřeném území. Všech skutků se měl dopustit 31letý muž z Mostu. Ten během května určitě nezahálel.

Policisté jsou totiž přesvědčeni, že v tomto měsíci navštívil 11 cizích nemovitostí, odkud bral vše, co mu přišlo pod ruku. Mostečan se zaměřil na opuštěné zahrádky. Zpravidla překonal oplocení pozemku, kde měl pak násilně vstoupit do zahradního domku nebo kůlny. V jednom případě se stala jeho terčem řadová garáž. Na těchto nočních výpravách napáchal majitelům nemalou škodu na majetku, ale zejména krádežemi věcí, se kterými odcházel.

Poškození přišli o nářadí, elektroniku, čerpadla, oblečení, kabely, trubky a mnoho dalších věcí. Celková škoda na poničeném a odcizeném majetku se vyšplhala přes 110 tisíc korun. "Mostečan zcizené věci údajně rozprodával náhodným osobám a peníze použil pro svoji potřebu. Policistům se snažil namluvit, že zajištěný důkazní materiál přinesl na místo činu někdo jiný. I přes toto tvrzení mostecký vyšetřovatel sdělil muži obvinění ze spáchání trestných činů krádež vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věcí. Pokud bude uznán vinným, může strávit ve vězení až tři roky," uvádí mluvčí policistů Václav Krieger.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru