V Litvínově skončila druhá celoplošná odstávka. Teplou vodu dostali lidé o den dříve
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Litvínované mají za sebou druhou a zároveň poslední letošní celoplošnou odstávku teplé vody. Krátkodobou odstávku si vyžádaly činnosti v souvislosti s pokračováním celkové rekonstrukce hlavního napáječe, konkrétně přepojování potrubí z provizorního na novou část.

„Původně se měly domácnosti dočkat teplé vody dnes, tj. 18. 8. v pozdních nočních hodinách, nicméně odběratelé Litvínova i Janova mohli pocítit teplou vodu již včera odpoledne,“ sdělil Petrem Horák, ředitel, společnosti Severočeská teplárenská. „Díky vynikající organizaci, pracovnímu nasazení našich provozních zaměstnanců a spolupráci zhotovitele se podařilo zkrátit odstávku s jednodenním předstihem, oproti plánovanému harmonogramu,“ doplnil Horák.

Rekonstrukce tepelného napáječe do Litvínova trvala tři roky. Byla rozdělena do 3. etap, přičemž započala v roce 2020. Poslední etapa bude dokončena právě letos. Obnova napáječe spočívala ve výměně vstávajícího potrubí 2 x DN 500 za potrubí 2 x DN 400 v pozemním provedení. Jednalo se o úsek o celkové délce cca 6 761m. V současné době probíhají dokončovací práce.

„Rekonstrukcí litvínovského napáječe, do níž jsme investovali téměř 270 miliónů korun, docílíme prodloužení životnosti potrubí o dalších cca 40 let. A také se zase o něco blíže posuneme k naší vizi Teplo 2050,“ dodal Horák.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru