Žena přišla při prodeji sušených hub o sto tisíc korun! Co udělala špatně?
Ilustrační foto
Litvínov

Duchcov - Žena z Duchcova přišla při pokusu o prodání sušených hub přes inzertní portál o 100 tisíc korun. Podvodník využil její důvěřivosti a poslal jí falešný odkaz na zásilkovou službu.

Tepličtí kriminalisté řeší od víkendu další podvodné jednání při prodeji zboží. Tentokrát chtěla žena z Duchcova prodat na inzertním portálu sušené houby. Ozval se jí zájemce, se kterým se prostřednictvím komunikace na whatsappu domluvili na zaslání hub přes zásilkovou službu.

Neznámý podvodník zaslal poškozené odkaz, kde po rozkliknutí zadala číslo své platební karty, bezpečnostní kód a dobu platnosti. Následovalo vygenerování QR kódu, který žena naskenovala do internetového bankovnictví. Tím však zpřístupnila podvodníkovi své uložené finance. Ten jí pak z účtu převedl 100 tisíc korun.

Policisté opětovně důsledně varují před podobnými podvody. Při prodeji zboží si sami zvolte způsob dopravy a provedení platby, nenechte se vmanipulovat do přání kupujícího. K převodu peněz postačí kupujícímu jen vaše číslo účtu, nikdy nesdělujte přístupové kódy do internetového bankovnictví ani informace o své platební kartě.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru