Řemeslník si přišel na desítky tisíc korun, když sliboval novou kuchyňskou linku ze své fiktivní dílny
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov, Teplice - Řemeslník z Teplicka se měl obohatit o desítky tisíc na zákazníkovi z Litvínova. Policejní vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 36letého muže, kterého obvinil ze spáchání přečinu podvodu.

Ačkoliv si byl vědom své tíživé situace, přijal v Litvínově zálohovou platbu na zhotovení kuchyňské linky. Po měsíci převzal další nemalou finanční částku, kterou po poškozeném vylákal fiktivním příběhem. Samé výmluvy pořád dokola. "Zákazníka ovšem uvedl v omyl. Podle policistů již v tu dobu věděl, že dodávku a montáž kuchyně neprovede. Zásadním důvodem byla skutečnost, že muž nevlastní žádnou dílnu ani prostory, kde by linku vyrobil," uvedl mluvčí policistů Václav Krieger.

Podnikatel zamlčel podstatné informace a podvedeného připravil celkem o 70 tisíc korun. I přes slibované vrácení celé obdržené částky stíhaný nevrátil do současné doby ani korunu. Uzná-li soud vinu obviněného, hrozí mu za tento podvod až dvouletý trest odnětí svobody.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru