OBRAZEM: V Janově zmizely další dva zničené paneláky, jsou místo nich zelené louky
Gluckova ulice v Janově. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Po dvou v letošním roce rozebraných panelových domech v litvínovské části Janov už nic nezbylo. Na jejich místě je nyní zelená louka a nově zasázené stromy.

První z panelových domů, který podstoupil demolici a revitalizaci zbylé plochy, se nacházel v Gluckově ulici. Druhý dům stál při Hamerské ulici. Dohromady jde již o tři panelové domy, které nechalo ve vyloučené lokalitě město Litvínov odstranit, protože jejich rekonstrukce nepřicházela v úvahu.

Cena revitalizace území v Gluckově ulici byla odhadována na přibližně 590 tisíc Kč. V místě zbouraného domu vzniká parčík s vysázenými stromy, bude zde vyseta květinová loučka a záhon trvalek.

Terénní úpravy v Hamerské ulici byly naprojektovány jako zatravněná plocha s 11 vysazenými stromy a trvalkovým záhonem. Cena revitalizace je odhadována na cca 440 tisíc korun.

První dům, který nechalo město Litvínov zbourat, stál taktéž v Gluckově ulici (č. p. 271-276). Zbourán byl v roce 2020. Na jeho místě je zatravněná plocha s alejí stromů.

Posledním vybydleným domem, který město získalo do svého vlastnictví za účelem budoucí demolice, je panelák v ulici Jiřetínská 265-270.

Gluckova ulice před a po

edeniky 5337

edeniky 5335

Hamerská ulice před a po

edeniky 5336

edeniky 5334

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru