Dopravní podnik bude testovat elektrobus. Nahradí plynový pohon?
Elektrobus už byl nasazen do testovacího provozu například v Hradci Králové. Foto: DPmHK
Litvínov

Most, Litvínov - Dopravní podniku měst Mostu a Litvínova se připravuje na dobu, kdy bude muset nahradit současné autobusy na LPG. Bude mít zapůjčený elektrobus.

Vyplývá to z pozvánky, kterou dopravce rozeslal médiím, na představení jedné z možných alternativ náhrady autobusů jezdících na plyn, které mají být ekologičtější než naftové automobily.

Dopravní podnik neuvádí výrobce elektrobusu. Česká města ale testují některou z variant elektrobusu z dílen společnosti SOR Libchavy. Ty se mezi sebou liší velikostí. Elektrobusy tohoto výrobce jsou schopné ujet podle obsazení 110 až 150 kilometrů, dobíjejí se v řádu hodin. Dopravní podniky, které je zkoušejí, hovoří o pěti až sedmi hodinách. V Hradci Králové mají k dispozici kromě vozu SOR také dvanáctimetrový elektrobus Škoda Perun Škody Electric.

Mezi městy s elektrobusy v provozu jsou kromě Hradce také Praha, České Budějovice či Ostrava.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru