Mladý muž z Litvínova nemůže uvěřit: Tohoto pejska mu o víkendu zastřelil soused na zahrádce
Postřelená fenka před veterinární klinikou. Už se z ní domů nevrátila.
Litvínov

Litvínov – Nepochopitelné. Jedno slovo, které asi nejlépe vystihuje to, co se v sobotu odehrálo v jedné zahrádkářské kolonii v Litvínově. Po třech ranách ze vzduchovky tam byl vážně zraněný malý kříženec. V neděli kvůli vnitřnímu zranění zemřel.

Petr Hochmal měl malou fenku - křížence jorkšíra od jejího jednoho roku. Vzal ji z útulku, vypiplal, fenka se stala jeho nerozlučným kamarádem. „Byl to postelový pes, nikomu by neublížil,“ říká. Nedokáže proto pořádně porozumět tomu, co se v sobotu v zahrádkářské kolonii Oprám 1 na litvínovské Osadě stalo.

Podle policie, která se případem zabývá, měl pes vběhnout na zahradu muže, který tam měl malou dceru. Z obavy o její zdraví proto vystřelil na zvíře ze vzduchovky. Majitel nyní sedmileté fenky si ale nemyslí, že by se psík dostal na cizí zahradu. Již postřelenou ji našel ve společné uličce mezi zahradami. „Byla postřelená do krku, do boku a do močového měchýře,“ říká. Tato rána se stala pro pejska osudnou, na veterinární klinice v neděli zranění kvůli vnitřnímu krvácení podlehl. I kdyby takto malý pes vběhl na cizí zahradu, je otázkou, zda by bylo nutné po něm vystřelit, a to navíc hned třikrát.

„Proč tohle někdo udělal? Protože pejsek štěkal?“ ptá se Petr. Soused se tomu prý ještě smál. Hovoří o tom, že byl pod vlivem alkoholu. Policie ve chvíli, kdy se na ni obrátila naše redakce se žádostí o podání informací k případu, ještě nevěděla, že pes zemřel. „Případ zatím prověřujeme jako přestupek proti majetku,“ sdělil mluvčí Policie ČR Daniel Vítek.

Pokračování příběhu přinášíme zde

{article 26498}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru