Zdravotní volno bez potvrzení lékaře, ošatné, rizikový příplatek a další. Toto jsou nové benefity pro strážníky a úředníky v Litvínově
Město Litvínov.
Litvínov

Litvínov - O nových benefitech pro některé zaměstnance města informovala litvínovská radnice. Tamním radním předložil návrh na poskytování benefitů odbor kanceláře tajemníka.

Benefity mají pomoci udržet a motivovat současné zaměstnance, a to s ohledem na vývoj zaměstnanosti v regionu, stav v poskytování benefitů u ostatních zaměstnavatelů a v návaznosti na personální situaci u městského úřadu a městské policie.

A jaké benefity tajemním radnice navrhl? Jedná se o zdravotní a sociální (tzv. indispoziční) volno. Zaměstnanec může čerpat pracovní volno v rozsahu maximálně 4 pracovní dny v kalendářním roce, tj. 2 kalendářní dny v pololetí, a to bez nutnosti doložení potvrzení od lékaře nebo jiného potvrzení. Zaměstnanci náleží za toto pracovní volno 100 % platu.

Druhým benefitem je výplata příspěvku na ošatné a úpravu zevnějšku zaměstnancům, kteří se pracovně zúčastňují občanských, svatebních a jiných důležitých společenských obřadů, a to ve výši 800 Kč na zainteresovanou osobu a měsíc.

Třetím benefitem je přiznání zvláštního příspěvku na úseku projednávání přestupků. Při zabezpečení přestupkové agendy jsou zaměstnanci stále ve větší míře vystaveni značné neuropsychické zátěži a riziku verbálních i náznaků fyzických útoků při jednáních s řešenými klienty. Jedná se o příplatek k platu ve výši 1 000 Kč za měsíc.

Posledním benefitem je příspěvek zaměstnavatele na penzijní připojištění, které se od 1. ledna 2018 zvýší z 200 na 500 Kč.

Schválené benefity představují výdaj z městského rozpočtu ve výši přibližně jeden a půl milionu korun ročně.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru