Benzina na některých čerpacích stanicích instaluje nové AdBlue jednotky. Jedna bude i v Litvínově
Ilustrační foto: Unipetrol RPA
Litvínov

Litvínov - Benzina, největší síť čerpacích stanic v České republice patřící do skupiny Unipetrol, se podílí na snižování emisí a vybavuje své čerpací stanice zařízeními pro čerpání močoviny známé jako AdBlue. Močovinu lze čerpat ze samostatných stojanů nebo je pistole s močovinou součástí moderních multimediálních čerpacích stojanů.

Projekt startuje na šesti čerpacích stanicích rozmístěných po celé České republice. Další stanice budou postupně přibývat. Benzina nabízela možnost čerpání AdBlue ze stojanů na několika stanicích již v minulosti, využít ho ale mohly jen nákladní automobily. Nyní mohou AdBlue jednoduše dočerpat i řidiči osobních vozů s emisní normou Euro IV a vyšší. „Usnadnili jsme našim řidičům doplňování močoviny, je to pro ně komfortnější,“ řekl Jakub Drastík, odborník na paliva z Benziny.

První stojany pro osobní vozy s integrovaným systémem pro čerpání močoviny najdou řidiči v Osicích, Brandýse nad Labem, Slaném, Litvínově, Karviné a v Havířově. „V praxi vypadá řešení tak, že je u stojanu o pistoli navíc. Benzina pro umístění AdBlue jednotek vybírá moderní multimediální stojany, které postupně nahrazují tradiční stojany a umožňují zákazníkovi už během čerpání sledovat na LED displeji například ceny produktů dané čerpací stanice nebo akční nabídky. Propojujeme tak moderní technologie v komunikaci i v dopravě,“ vysvětlila Agnieszka Bobrukiewicz, vedoucí odboru marketingu Benziny.

Za možností čerpání AdBlue přímo ze stojanu stojí sofistikovaná technologie. „Nádrže na močovinu musí být buď chromové, nebo plastové a vedení musí být temperované, protože teplota tuhnutí je již při mínus jedenácti stupních,“ doplnil Jakub Drastík.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru