Za kouření na zastávce padaly pokuty
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Kouření na veřejnosti se stává čím dál víc společensky nepřijatelné. A na mnoha místech už to zakazují i zákony. V Litvínově na to v minulých dnech doplatilo několik milovníků tabáku.

Hned dvakrát v jeden den pokutovali litvínovští strážníci kuřáky. Nejprve pokutu zaplatil muž, který kouřil na tramvajové zastávce v ulici SKN.

Dalšího hříšníka si strážníci všimli na autobusové zastávce v ulici Přátelství. I tam kouřil muž, který za to zaplatil pokutu.

Podle Národního výzkum o spotřebě tabáku a alkoholu v dospělé populaci České republiky je spotřeba alkoholu a tabáku v naší populaci je stále na poměrně vysoké úrovni, přibylo uživatelů elektronických cigaret.

„Závislost na tabáku zkracuje život v průměru o 15 let a v Evropě i v České republice je příčinou každého šestého úmrtí. V případě tabáku je také třeba si uvědomit, že negativní následky nemá jen kouření samotné, ale také pasivní expozice karcinogenním cigaretovým zplodinám. Proto jsem ráda, že se nám podařilo prosadit zákon, který mimo jiné toto reguluje a přispívá k ochraně zdraví našich občanů,“ říká náměstkyně ministra zdravotnictví Lenka Teska Arnoštová.

V dospělé populaci bylo v ČR v roce 2016 celkem 28,6 % kuřáků. Z toho téměř dvě třetiny - 19,6 % - představovali denní kuřáci. Denně kouří 23,8 % mužů a 15,6 % žen. Česká populace kouří převážně cigarety. Podíl jiných tabákových výrobků určených ke kouření je zanedbatelný. Muži kouří nejčastěji 15 – 24 cigaret a ženy 5 – 9 cigaret denně.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru