Grafici z Hamru chtějí pomoci s propagací kulturní památky
Plenér žáků SOŠ Hamr.
Litvínov

Litvínov, Stráž nad Ohří – Mladí grafici ze Střední odborné školy v Hamru se chystají převléknout prezentaci Horního hradu nedaleko Stráže nad Ohří do nového kabátu. Připraví pro tuto kulturní památku návrhy na nový jednotný vizuální styl. Chtějí tak pomoci k lepší propagaci a zvýšení návštěvnosti.

Začátkem září se žáci vydali do Stráže nad Ohří, kde během třídenního plenéru poctivě nasávali atmosféru hradu a jeho okolí. „Fotili jsme, malovali a kreslili v přírodě a v prostorách hradu. Jednalo se převážně o skici, které dále využijeme při zpracování jednotného vizuálního stylu,“ popisuje grafický designér Martin Havlíček. Studenty fascinovala především hradní zahrada, samotná architektura hradu a zajímavá zákoutí. „Hrad působil zpočátku hole a studeně, ale po seznámení se s ním jsem si oblíbil jeho strukturu, která mě začala neskutečně bavit,“ dodává Havlíček.

„Žáci čtvrtého ročníku v rámci praktické maturitní zkoušky budou zpracovávat jednotný vizuální styl Horního hradu dle zadaných kritérií,“ vysvětluje učitelka Martina Marešová. Jejich úkolem bude vypracovat logo, sadu grafických a prostorových propagačních prostředků, které budou památku propagovat a reprezentovat. Zástupci školy i hradu by poté chtěli uspořádat výstavu prací přímo v prostorách hradu. „Máme ze spolupráce ohromnou radost také proto, že se o provoz hradu stará kolektiv nadšených a zapálených lidí. Pokud se některá práce bude opravdu líbit, hrad by ji mohl začít využívat,“ doplňuje Marešová.

Propojení teorie s praxí a zpracovávání zakázky, která může být reálná, je pro budoucí uplatnění žáků nedocenitelnou zkušeností. „Jsem moc ráda, že k této spolupráci došlo. Téma je zajímavé a věřím tomu, že zde studenti budou moci využít svou kreativitu i profesionální přístup,“ říká ředitelka školy Jitka Francírková.

Foto

(any)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru