Asistentky prevence kriminality se proškolily v základech trestního a přestupkového práva
Foto: Městská policie Litvínov
Litvínov

Litvínov - Dvanáct asistentek prevence kriminality prošlo školením z oblasti základů právních norem a preventivních aktivit. V rámci školení si asistentky osvojily změny zákonů a předpisů, které se bezprostředně týkají jejich práce.

„Soustředili jsme se především na příklady z praxe. Probírali jsme nejčastější modelové situace, se kterými se mohou asistenti prevence kriminality setkat. Asistenti prevenci by měli znát pojmy z přestupkového a trestního práva, ale hlavně by měli dobře znát obecně závazné vyhlášky města, ve kterém pracují. Na příkladech jsme se také učili zvládat nestandartní krizové situace a eliminovat konflikty. Také jsme se zabývali možnostmi zapojení asistentů prevence kriminality do akcí prevence kriminality,“ popsal aktivity při školení Martin Bardoň ze společnosti TRIVIS, který školení zajišťoval.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru